Cardul Revolut și 50 de lei cadou

Ce este Revolut? Este o instituție financiară (putem să îi spunem bancă deși nu este banca tradițională) și oferă servicii similare cu ale unei bănci: îți deschizi un cont, ai un IBAN, ai carduri fizice sau virtuale cu care poți face aceleași lucruri pe care le faci cu cardurile tale actuale: plăți la magazine, plăți online, să scoți bani de la bancomat. Diferența față de banca tradițională este că totul se întâmplă printr-o aplicație pe telefon.

Bun, dar dacă este la fel ca la bancă, de ce ai mai avea nevoie de încă un cont și încă un card și altă bătaie de cap? Pentru că are câteva avantaje, iar cel mai important pentru mine este următorul:

pentru plățile în valuta cursul de schimb este mult mai bun decât cel oferit de băncile comerciale tradiționale.

Așadar, dacă faci frecvent plăți în valută (cumpărături online, plata cu cardul în vacanțele din alte țări, plăți bilete de avion, plăți cazare pe Booking.com, rata creditului în valută, chirie în valută etc), atunci Revolut te poate ajuta să economisești câțiva bani. Mai jos sunt două plăți făcute în vacanță: o bancă tradițională și Revolut:

Cursul Revolut: 4.7415. Cursul băncii: 4.8875. Este o diferență de 14 bani, adică la fiecare 100 de Euro se economisesc 14 lei. Evident că vor fi mereu variații, în cazul de față a fost vorba de o diferență de 14 bani, peste o lună poate fi vorba de doar 10 bani sau poate 17, cert este că faci economie.

Așadar, faci calculul singur și în funcție de câte plăți în valută ai, decizi dacă chiar te ajută sau nu să îți faci un cont gratuit Revolut. Pe site-ul lor găsești toate informațiile si beneficiile, pentru că sunt mai multe, nu doar economia făcută la cursul de schimb.

În prezent este și o promoție prin care putem câștiga amandoi dacă folosești link-ul acesta: https://www.revolut.com/en-RO/referral/ionutbqqs!G10D21. Tu te înregistrezi, eu primesc 50 de lei. Când faci prima plată cu cardul Revolut, primești și tu 50 de lei.

Pot fi însă și lucruri care să te facă să fii sceptic, mai jos din ce am mai gasit online:

  • Compania este Britanică, dar are in spate ruși. Spun unii că există riscul ca toate datele (și chiar banii 🙂 ) să fie colectate de ruși și să fie folosite în nu știu ce fel. Și Facebook știe despre tine mai multe chiar decât știi tu.
  • Există riscul să îți blocheze banii când îți este lumea mai dragă, să îți ceară documente justificative etc etc. Da, așa este și asta se poate întâmpla cu orice bancă. Niciodată nu ține toate ouăle în același coș, adică nu te baza exclusiv pe cardul Revolut și nu transfera toți banii acolo. Alimentarea se face simplu, la fel cum e și portarea la ING. Ai de cheltuit ceva? Transferi atunci cât ai nevoie.
  • Se pot dubla tranzacțiile de alimentare. Practic, din cardul tău de salariu pleacă aceiași sumă de doua ori. De reglat se va regla, doar că poate dura o zi două. Dacă nu e vorba de sume mari, deranjul va fi minim.

Rezumând: un card gratiut, cu care poți face plăți în valută la un curs de schimb foarte bun și daca te înregistrezi cu link-ul meu, primim amândoi bani. Dacă ești sceptic, aprofundezi studiul si decizi după ce îți faci temele mai detaliat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.