În ritm lejer prin Delta Văcărești

A trecut ceva vreme de la ultima relatare, din varii motive. Unele ce au ținut de priorități altele ce au ținut sau încă țin de contextul actual care ne-a limitat cumva libertatea de mișcare. Dar încet, încet revenim la normal, pe poteci sau explorând urbanul. Ziua de duminică a adus o primă ieșire cu bicicleta pe anul acesta (turele pe hometrainer nu le pun la socoteală), aproape de casă în Delta Văcărești sau Parcul Natural Văcărești.

Au fost câteva ture pe dig si o tură traversând prin parc. S-au strâns puțin peste 20 de KM, cred ca se încadrează cu succes în topul celor mai scurte și lejere ture de bicicletă, dar am savurat din plin această ieșire. La fel cum am savurat și pauzele de înghețată și hidratare la magazinul din Asmita.

Deși nu am ieșit cu scopul de a observa fauna, de data aceasta am întâlnit un șarpe de apă (Natrix tessellata) ce înota agale și s-a pierdut in stufăriș, dar și 3 gușteri grași și cu un colorit viu (Lacerta viridis). Fără imagini, le-am admirat în liniște și le-am păstrat în memorie.

Chiar mă gândeam că nu ar fi rău un tur ghidat și am găsit și aplicația parcului, propriul tur ghidat, de descărcat și folosit la următoarea explorare. Descărcare IOS aici descărcare Android aici.

Un gând despre “În ritm lejer prin Delta Văcărești

  1. Pingback: Jucării de oameni mari: binoclu – Aventurierul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.