Cu bicicleta la Comana

Daca vrei o evadare din zona urbana, un drum Bucuresti – Comana si retur poate fi solutia ideala, mai ales daca ai parte si de drumuri cu trafic auto lejer si mai adaugi si putin off road peste camp. Vremea se anunta rece si ploioasa, dar dorinta era mare si nu am renuntat la tura de sambata trecuta. Ca si in primavara (catre Comana pe calea ferara regala) am pornit tot de la statia de metrou Berceni, am mers catre Vidra si am intrat pe langa linia de cale ferata Bucuresti – Giurgiu, in prezent dezafectata.

Aveam o teama ca aceasta prima iesire din sosea va fi plina de noroi. Si nu m-am inselat: a fost cu noroi, rotile se incarcau, dar cu putin efort era ciclabil si nici nu a fost o distanta atat de mare. Daca nu ar fi fost turma de oi care sa joace in picioare acea portiune nici nu am fi simtit noroiul.

Ajuns la puntea de peste Arges, am constatat ca a fost reparata si de data asta m-am incumetat si am traversat pe punte. Pe langa bicicleta, nu am fost totusi chiar atat de curajos incat sa o trec pe bicicleta. Ajuns in Comana m-am bucurat de faptul ca pe frig lumea nu se mai inghesuie sa se calce in picioare asa cum a fost in primavara cand nu aveai loc sa treci nici pe jos.

Sumarizand: Bucuresti – Comana – Bucuresti, peste camp este unul din traseele care imi plac foarte mult; ai parte de libertate, off-road si trafic lejer si obiective inedite: podul peste Sabar din Vidra, macaraua abandonata pe malul Argesului, puntea peste Arges, ecluza canalului Dunare-Bucuresti, Delta Neajlovului, Parcul Natural Comana.

Tot in tura asta am testat si air zound-ul, adica goarna cu aer comprimat. Concluzia? Se aude ca tirul sau ca vaporul si creaza un moment de dezorientare de cateva secunde in randul cainilor care se pregatesc de atac, suficient cat sa te indepartezi.

Aici este track-ul turei: https://www.strava.com/activities/2764928150

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.