Turist în București – Walking Tour

în călătorille pe alte meleaguri pe lângă obiectivele UNESCO World Heritage caut tururile ghidate pietonale gratuite tip-based. Ele se numesc free-tours pentru simplul fapt că nu sunt cu taxă obligatorie, fiecare plătește cât vrea in funcție de cum apreciază. Genul acesta de tururi ating obiectivele principale dar și altele mai puțin comerciale: zona istorică, al doilea război mondial, cartiere evreiești, arta stradală sau tururi de groază in care sunt relatate cele mai macrabe întâmplări din acel oraș. Cel mai mult mi-au placut Free Wakative Tours din Polonia.

De ceva vreme mă tot gândeam să particip la un astfel de tur în București, de preferat în limba engleză pentru a mă simți cât mai turist. După o căutare scurtă am găsit Bucharest Walkabout free tours. Au tururi în engleză și spaniolă și puteți alege trei opțiuni: istoria Bucureștiului, Perioada comunistă și Secolul regal. Îi găsiți chiar și în Brașov.

Eu am fost la turul despre istoria Bucureștiului, o plimbare în zona Centrului Vechi prin care să te uiți la oraș din perspectiva turistului nu doar a locuitorului mereu grăbit care nu are timp să admire frumusețea și istoria locurilor pe lânga care trece zi de zi. Nu voi detalia obiectivele vizate pentru a nu strica plăcerea în cazul în care vreți sa participați. Este o experiența pe care o recomand și cel mai probabil veți afla și câteva lucruri noi despre București.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.